⚠️ Στη Snapium φωτογραφίζουμε προϊόντα & ρούχα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον covid-19.
snapium product photography

5 πανεύκολα και δωρεάν εργαλεία για λευκό φόντο στις φωτογραφίες σου

Γιατί το λευκό φόντο είναι αποτελεσματικό στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι άνθρωποι θυμούνται το 80% από αυτό που βλέπουν και το 10% από αυτό που διαβάζουν 

Είτε, φτιάχνεις το δικό σου site, είτε προβάλλεις τα προϊόντα σου σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, οι φωτογραφίες που χρησιμοποιείς για την παρουσίαση των προϊόντων σου μπορούν είτε να απογειώσουν, είτε να «χαντακώσουν» τα προϊόντα σου. 


Θέλεις να μάθεις γιατί το λευκό background είναι αυτό που είθισται να χρησιμοποιείται από τα περισσότερα και τα μεγαλύτερα eshops και online marketplaces παγκοσμίως ;

 • Προβάλλει το προϊόν, που είναι και αυτό που θέλεις να πουλήσεις  χωρίς αντιπερισπασμούς. Το μάτι του δυνητικού καταναλωτή βλέπει μόνο αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει να δει, το προϊόν σου. Όχι κάποιο καλό ή κακό μανικιούρ, όχι μία άψυχη βάση, όχι κάποιο άλλο προϊόν. Αυτό που θέλεις να βάλει στο καλάθι του. 
 • Δεν δημιουργείται ανώφελη φασαρία. Σκέψου οτι μπαίνεις σε ένα site. Αυτό που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε ένα γρήγορο scroll down για να δούμε τι είναι αυτό που θα μπορούσε να μας ενδιαφέρει με μια ματιά. Σκέψου τώρα ότι μπαίνεις σε ένα site με άπειρες φωτογραφίες με διαφορετικά φόντα, φορτωμένα ή μη. Πόσο εύκολο θα ήταν να κάνεις το ξεσκαρτάρισμα που θέλεις, ώστε να δεις τι είναι αυτό που σου κάνει κλικ από τη συγκεκριμένη σελίδα και αξίζει να δεις περισσότερα γι’ αυτό;
 • Eίναι ο πιο ασφαλής τρόπος να αποκτήσει ένα site συνοχή, αυτό που στο marketing λέγεται consistency. Είτε προβάλλονται μία σειρά από δικά σου προϊόντα σε δικό σου κανάλι, είτε τα προϊόντα σου εμφανίζονται δίπλα σε άλλα brands, το “ξακρισμένο” λευκό είναι η λύση για να υπάρχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, όμορφο και ξεκούραστο για το χρήστη, άρα και πιο αποτελεσματικό.
 • Παρουσιάζεις ένα σωστό επαγγελμάτικο αποτέλεσμα με το λιγότερο δυνατό κόπο.
 • Γλιτώνεις χρήματα από πολυέξοδεςστουντιακές ή και εξωτερικές φωτογραφίσεις, με πολυάριθμα κόστη τρίτων (φωτογράφοι, μοντέλα, μακιγιάζ κλπ εφόσον πρόκεται για παράδειγμα για αξεσουάρ ή ρούχα).
 •  Tο λευκό αναδεικνύει. Είναι το πιο φωτεινό χρώμα και έχει τη δύναμη να αναδεικνύει ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ (ναι, ακόμα και τα λευκά ή τα ασημένια), αν αξιοποιηθεί με το σωστό τρόπο.
 • Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να είσαι σίγουρος για την αισθητική του site: το λευκό είναι ένα χρώμα δοκιμασμένο, απλό που χωρίς καμία αμφιβολία δημιουργεί ένα καθαρό αποτέλεσμα άρτιας αισθητικής. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιλέξεις σωστό λευκό φόντο για τις φωτογραφίες σου και να αμφισβητήσει οποισδήποτε το αισθητικό αποτέλεσμά της.
 • Αυξάνει την ταχύτητα φόρτωσης του site σου, καθώς όσο λιγότερη πληροφορία έχει μια φωτογραφία τόσο μικρότερο είναι και το μέγεθός της. Συνεπώς, βελτιώνεις εμμέσως και με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία του επισκέπτη. 
 •  Αυξάνει τις πωλήσεις.– Δεν το λέμε εμείς…

75% online αγοραστών δηλώνουν ότι οι προϊόντικές φωτογραφίες είναι το κλειδί για την απόφασή τους σχετικά με την αγορά τους 

 Η επιλογή, λοιπόν, από τα μεγαθήρια του ηλεκτρονικού εμπορίου, των «ξεφονταρισμένων» φωτογραφιών για τα προς πώληση προϊόντα τους δεν είναι καθόλου τυχαία. Πολλοί, όμως, πιστεύουν ότι για να πετύχεις σωστή “eshopική” φωτογραφία, χρειάζεται χρόνος, κόπος και κόστος.

Κι όμως, μία φωτογραφία που έχει τραβηχτεί ακόμα και με ένα smartphone μπορεί με ελάχιστο χρόνο επεξεργασίας να γίνει τέλεια, εντελώς δωρεάν αν χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παρακάτω web tools που αφαιρούν το φόντο:

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε φωτογράφος, ούτε graphic designer για να τα καταφέρεις! Τα βήματα είναι πάνω – κάτω τα ίδια. Κάνεις upload τη φωτογραφία, σου αφαιρεί το φόντο, κάνεις διορθώσεις αν χρειαστεί et voila …

 1. Photo Sciccors Online
 2. RemoveBg
 3. Malabi
 4. Background Burner
 5. Online Image Editor

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ποιο σε εξυπηρετεί και να ξεκινήσεις το ξεφοντάρισμα!

Καλές πωλήσεις! 

Πηγή: Jamjar

Share the Post:

Related Posts